19 maj 2024
13:00

Heffnersklubban BK 2

Referat: Ope IF - Heffnersklubban BK 2

Vad det gäller seriespelet var det här vår klart bästa insats och det belönades också med en klar seger med 6-2 mot ett väl spelande Heffnersklubban 2.

Innan matchen hade vi pratat en hel del om att vara påkopplade direkt från start och börja med ett aggressivt försvarsspel från första minut. Den biten tog tjejerna verkligen till sig för det var riktigt bra energi redan från start. Tacksamt också att då få spela mot ett lag som verkligen försöker att vårda bollen i sina uppspel. Oftast vann vi boll tidigt, men det var också ett flertal tillfällen då HK 2 lyckades spela sig förbi vår första press.

1-0 kom efter 11 minuter efter en hörna från Jenny Cederberg där Elin Bergvist efter några studsar kunde peta in bollen i mål. Vi hade ytterligare nån hörna strax efteråt där det var ytterst nära att Clara Amrén fick dit bollen.

Halvleken fortsatte med bra energi och bett i pressen, men när vi vann bollen spelade vi lite för ofta med små marginlaer vilket gjorde att vi inte skapade så många heta chanser som vi ville. Inte så att vi inte skapade nåt alls. Vi hade tre träffar i målramern och ett par frilägen där deras målvakt kom ut bra.

2-0 kom efter 33 minuter. Clara Amrén slog en perfekt crosslyftning fram till Nova Hägred som kom ensam med målvakten och fälldes. Straffen var solklar. Elin Bergqvist klev fram och slog straffen. Målvakten räddade, men Elin var vaken och tryckte in returen.

I slutet av halvleken är vi inte lika framgångsrika i vår press och HK 2 kunde sticka upp i några anfall när vi slarvade med passningarna.

I pausen pratade vi om att fortsätta med vår aggressiva press , men även att ha lite större marginal i våra sista pass och att vara mer aktiva i vår första bolltouch.

Vi fick en bra start på andra halvlek och redan efter tre minuter kunde Emma Henriksson skjuta in 3-0 när bollen studsade ut efter ännu en bra hörna från Jenny Cederberg.

Bara 4 minuter senare blev Emma Henriksson noterad för sitt andra mål. Clara Amrén tog sig fram på högerkanten och spelade tvärs igenom straffområdet där Emma dök upp och tryckte in 4-0.

Nu kändes det väldigt stabilt, men HK 2 kunde trycka upp och reducera i den 57.e minuten efter en genomlöpning där vi inte hamnade riktigt rätt.

Vi gjorde ett par byten och satte in Elira Gashi och Moa Sandberg för att kunna behålla energin i pressen och det gav en positiv effekt. Med 20 minuter kvar kom ett riktigt snyggt mål. Ännu en bra slagen hörna från Jenny C och mitt i straffområdet dök Elin B upp och nickade in sitt tredje mål för dagen via ribban.

Bara minuten senare kom även 6-1 då Jenny C var framgångsrik i pressen så att bollen hamnade hos Nova Hägred. Nova tog sig fram i friläge, rundade målvakten och sköt in bollen i mål.

I samma veva kom Irma Andersson in för att ytterligare kunna hota i djupled. strax efter kom även Ella Roos och Sara Svensson in och fick göra sina första minuter i division 2.

Vi har ett antal bra lägen att utöka ledningen, men fick inte in någon fler boll. Bl.a. hade Moa Sandberg ett skott i stolpen och Ella Roos en bra nick på hörna. Istället kunde HK 2 reducera med ytterligare ett mål när det var bara några minuter kvar.

Vinst med 6-2 och vi skapade lägen för att göra ytterligare lika många. Sammanlagt hade vi 4 ramträffar och 4-5 frilägen förutom målet. Största anledningen till att vi skapade så mycket var att vi gjorde jobbet defensivt, vilket gav bollinnehav närmare motståndarnas mål. Än en gång ställdes vi också mot en riktigt bra målvakt i form av Ebba Larsson i HK 2.

Våra starkaste kort idag var vårt centrala mittfält med Elin Bergqvist och Jenny Cederberg. Elin gjorde tre mål och Jenny låg bakom fyra mål, men framförallt var de rejäla i det defensiva och kloka i spelet offensivt. Riktigt hög klass på dem. Även Emma Henriksson gör mycket bra ute på planen och dessutom två fina mål.

Sen blir det en extra blomma även till Irma Andersson som gjorde ett riktigt bra inhopp med tydliga löpningar där hon blev det hot vi hoppades på. Segern gjorde att vi återtog serieledningen, men framförallt så gav matchen många positiva känslor. Allt är inte perfekt, men väldigt mycket var riktigt bra.

Nu laddar vi för ny match mot SDFF 2 i Sundsvall kommande fredag.